В четвъртък 45 минути след полунощ местно време (01:45 у нас)

...
В четвъртък 45 минути след полунощ местно време (01:45 у нас)
Коментари Харесай

Усетено е земетресение с магнитуд 4.3 в Южна Италия

В четвъртък 45 минути след среднощ локално време (01:45 у нас) в район Калабрия, Южна Италия, е усетено земетресение с магнитуд 4.3, съобщава Румяна Главчева, експерт-сеизмолог.

Епицентралната област се намира в най-тясната част на Апенинския полуостров сред Йонийско море на изток и Тиренско на запад. Няма предварителни земетресения. Дванадесет чáса по-късно в същото огнище е регистриран трус с магнитуд 2.3.

Активната дълбочина в тази ситуация е към 35-36 километра под земната повърхнина. Това изяснява неналичието на обилие от вторични земетресения.

Обработката на сведенията, постъпили в уеб страницата на Националния център в Рим, демонстрира активност от IV степен в епицентъра (илюстрация). Под 10 известия от две селища на епицентрални дистанции, намиращи се на към 20 километра северно от епицентъра, свидетелстват за по-високата активност от V степен (масово събуждане, паднали предмети, напуквания навътре в строителни структури и на комини).

И по този начин, осреднената оптималната активност по време на станалото земетресение е от четвърта степен. В Катандзано (90612 ж.) и Марчедуза (450 ж.) в региона на йонийското крайбрежие на Южна Италия са следени и резултати от V степен: “започна да се тресе всичко ", “силно оживление на леглото ", “Много натоварен. Усетихме по какъв начин всичко ясно се движи и удря. " Поради нощния час на земетресението, то е усетено до дистанции от към 60-65 км, т.е. на територии с активност на влияние не повече от III степен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР